Hvad er al den snak om kvalitet?

Der er mange forskellige kvaliteter inden for reparationer, ligesom der er mange forskellige kvaliteter af biler, fjernsyn og alle andre forbrugsprodukter.

 

Her vil vi fortælle lidt om kvalitet, hvilken kvalitet vi tilbyder til de forskellige reparationer, hvilken garanti de er omfattet af, og hvad andre bruger af kvalitet.

 

De forskellige kvaliteter er listet her, i rækkefølge (bedst – dårligst). Klik på dem for at få at få mere information

    1. Original kvalitet
    2. Second-hand kvalitet
    3. Refurbished kvalitet
    4. Kopi kvalitet (Kaldet OEM, Grade A, Kopi)
    5. TIANMA (Den billigeste kvalitet)

 

 Original

Skærme i denne kvalitet er originale, og kun originale skærme, hvilket vil sige, at de kommer direkte fra producenten eller en parallelimportør. Der er altså her tale om 100% originale reservedele, enten direkte eller indirekte fra leverandøren.

Parallelimport er kun tilladt fra andre EU-lande, så produkterne er underlagt samme europæiske sikkerhedskrav, som de danske varer.

 

 Second-hand

Second-hand er som ordet antyder brugte originale reservedele. De samme grundlægende standarder som originale reservedele, med det i mente, at reservedelene i bund og grund er originale og genbrugte varer, som ikke har gennemgået nogen former for renovering. Disse reservedele har minimale brugsspor, f.eks. kan skærme have meget få og meget overfladiske ridser, som er meget svære at spotte, og de fremstår nærmest som nye, billigere og originale.

 

 Refurbished

Refurbished er i bund og grund også originale, ihvertfald når vi snakker skærme. Refurbished skærme består af en gammel ødelagt original skærm, hvor det ødelagte glas er blevet professionelt udskiftet, og skærmene er gennemgået efter de højeste standarder, men kan have små fravigelser fra originale skærme. Kort sagt, skærmen og LCD panelet mv. er original, hvor kun selve glaspladen er uoriginal. Der er altså tale om en istandsat skærm.

 

Kopi / OEM / Grade A

Disse skærme er de mest udbredte skærme på markedet. De er billige og avancen er større for forretningerne, der sælger dem. Mange kunder kan ikke kende forskel på de forskellige skærme, og værksteder og forhandlere pynter ofte på hvilken kvalitet, de benytter. F. eks. kalder værksteder disse skærme for OEM, hvilket ikke er sandt – det er en misforstået holdning til skærmene og er direkte løgn. OEM betyder original equipment manufacturer, hvilket kort vil sige, at hvis din bil er en Seat hvor motoren er lavet af Volkswagen (VW), er (VW) motoren OEM, også selvom den ikke er købt igennem Seat, fordi (VW) originalt har lavet motoren. Læs mere om OEM her

 

KOPI/GRADE A/OEM er samme skærme hvor det hele er kopieret. Typisk oplever 30-40% problemer med disse skærme på den ene eller anden måde, f.eks.

Lav billedkvalitet 
Dårlig touch følsomhed 
Skærmen stikker ud fra rammen 
Homeknappen sidder højere end den skal
LCD/Billedet kan være lysere og mere hvidlig

OEM er i virkeligheden i dens rette omtale Grade A / Kopi kvalitet. Der findes ikke Grade AA, AAA+ eller ligenede kvaliteter.

Vær opmærksom på, at billige skærme permanent kan ødelægge ens produkt.

 

 TIANMA

Tianma er den billigeste og dårligeste kvalitet tilgængelig på markedet. Op til 50% oplever problemer med disse skærme, og mange af dem bliver sorteret fra, inden de overhovedet når ud til kunden, simpelthen fordi fejlmargen er så høj på disse. Skærmene kan være sammensat på mange forskellige måder og med minimal kontrol, og der er typisk de samme fejl på som på Kopi / Grade A / OEM. Disse skærme kan skade telefonens printkort på samme måde som OEM. Raten på printkortskader er ca. 1,3%, som måske ikke lyder af meget, men har du lyst til at være 1 ud af 100?